katoen satijn en polyester satijn blogpost

Interessante weetjes over Satijn lezen?

In deze blogpost wil ik je wat meer vertellen over Satijn!

Veel mensen denken bij satijn aan een specifieke stof, maar hier willen we de misvatting aanpakken. Satijn is eigenlijk een weeftechniek, geen specifieke vezel. Wist jij dit?!

En dat weven word met verschillende stofsoorten gedaan zoals katoen, polyester, zijde, katoen/polyester mixen, viscose enzo.....

Het technische aspect van weven kan intimiderend zijn, maar de resultaten zijn verbluffend. De subtiele glans van natuurlijke satijnen stoffen en het gemak van kreukvrij polyester satijn zullen je perspectief op kleding veranderen.

Het voordeel van een natuurlijke satijn is dat het zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur en dat ze goed vocht opnemen waardoor deze erg aangenaam is om te dragen.

Polyester satijn heeft een groot voordeel, het kreukt vrijwel niet! Hierdoor is een item gemaakt van deze stof ideaal voor top vakantie! Er zijn kimono, kaftan, rok, top en sjaal die gemaakt worden van deze prachtige stoffen. Goede polyester satijnen dragen ook heerlijk luchtig.

Maar vrijwel elke satijn is door haar binding makkelijk kreuk vrij te krijgen. Hang je item na het wassen netjes op en je hoeft er niks meer aan te doen. Voor een snelle oplossing zodat je niet hoeft te wassen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een Dry Wash Spray. Spuit dit over een deel van je kimono of kaftan dat is gekreukeld en wrijf het gelijk glad met je handen. Bijkomend voordeel, je kledingstuk ruikt ook gelijk weer heerlijk!

Nou ik hoop dat ik je weer ietsje wijzer heb gemaakt, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat heel graag! Vul gerust het contact formulier in en ik geef je zo spoedig mogelijk een reactie!

Liefs, Petra

Terug naar blog